spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМЗ: Обраќање на министерот Сали на стручен состанок за новини во офталмологијата

МЗ: Обраќање на министерот Сали на стручен состанок за новини во офталмологијата

Новините во офталмологијата беше тема на стручниот состанок во организација на Македонската асоцијација за офталмолошка хирургија, на кој свое обраќање имаше министерот за здравство, д-р Беким Сали.

– Верувам дека овој стручен состанок посветен на новините во областа на офталмологијата ќе резултира со бројни научни заклучоци и согледувања, како и нови техники и пристапи во третманот на пациентите, базирани на стручните мислења и искуства споделени на стручниот состанок, посочи министерот Сали во своето обраќање на овој настан.

Фокусот на работниот состанок е ставен на новините во офталмолошката хирургија, операција на интраокуларни леќи, хирургија кај дијабетична ретинопатија и сл.

 

 

 

Извор: Министерство за здравство

Прочитајте

МЈА: Лазе Јаќимоски ја презеде функцијата Заменик – Министер за Јавна...

0
Во просториите на Министерството за Јавна Администрација денес беше извршено примопредавање на должноста Заменик - Министер за Јавна администрација. Министерот за Јавна администрација, Горан Минчев, заедно со поранешниот Заменик - Министер на Министерството...