spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМЗ: Доделено ново овластување за менторирање и едукација за урологија на ДУТ

МЗ: Доделено ново овластување за менторирање и едукација за урологија на ДУТ

Уште еден чекор напред во унапредувањето на специјалистичките области што се прават меѓу Државниот универзитет Тетово и Клиничката болница Тетово – е доделено ново овластување за менторирање и едукација и во областа хируршка урологија. Со ова, за релативно краток период обезбедивме овластувања за вкупно 8 области, како што се: гинекологија, педијатрија, психијатрија, кардиологија, општа хирургија, интерна медицина, семејна медицина и урологија.

Во таа насока, веќе ја изготвивме измената на Програмата за специјализации и супспецијализации, што значи дека на следниот оглас за специјализации ќе бидат опфатени и сите овие области на Државниот универзитет Тетово.

 

 

 

Извор: Министерство за здравство

Прочитајте

Мицкоски на средба со дијаспората во Њујорк, да се обединиме во...

0
Почитувани, Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Христијан Мицкоски оствари средби со македонската дијаспора во Њујорк, САД. Присуствуваше на вечерната богослужба во чест на светите...