spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМЗ: Матични лекари, стоматолози и гинеколози со поголем КАПИТАЦИСКИ бод за пациентите

МЗ: Матични лекари, стоматолози и гинеколози со поголем КАПИТАЦИСКИ бод за пациентите

Од 1 јануари, 2023 г. се зголемува вредноста на капитацискиот бод за избраните лекари по општа медицина и гинекологија од 63,00 на 75,00 денари. За избраните лекари стоматолози, бодот се зголемува од 48,00 на 61 денари, по прикрепено осигурено лице. Ова е резултат на повеќемесечни заложби и разговори со ЛКМ, Стоматолошка комора, Здружение на приватни лекари и други стручни здруженија од фелата.

 

Во оваа насока продолжуваме со активностите за унапредување на статусот на лекарите и обезбедување подобра здравствена заштита за пациентите.

 

 

 

Извор: Министерство за здравство

Прочитајте

МЗ: Средба со директорот на ФЗОМ – Разгледани можностите за проширување...

0
Министерот за здравство Арбен Таравари одржа состанок со директорот на Фондот за здравствено осигурување, д-р Александар Клековски, претставници на Фарамабренд-Нова (асоцијација на иновативни фармацевтски...