Кисела Вода: Градоначалникот Ѓорѓиевски на средба со Македонци од Албанија

ОпштиниКисела Вода: Градоначалникот Ѓорѓиевски на средба со Македонци од Албанија

Најчитано

Градоначалникот Ѓорѓиевски отвари средба со Претседателот на македонско друштво “Илинден” од Тирана, Никола Ѓурѓај. На состанокот се отворија повеќе теми, пред се за делувањето на ова здружение коe повеќе од  една декада работи на унапредување на правата и можностите на Македонците во Албанија, но и за перспективите за заедничка соработка со Општина Кисела Вода.

Беа договорени повеќе активности за промоција на културните вредности, можности за едукација и работни посети. Градоначалникот Ѓорѓиевски ја истакна својата подготвеност да помогне во подобрувањето на малцинските права на Македонците во Република Албанија и истакна дека силно верува дека соработката со македонско друштво “Илинден” од Тирана е успешен чекор кон оваа голема цел.

 

 

 

Извор: Општина Кисела Вода

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе