spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeВладаПроизведени 16.048 MWh електрична енергија, домаќинствата и дополнителните снабдувања се целосно задоволени...

Произведени 16.048 MWh електрична енергија, домаќинствата и дополнителните снабдувања се целосно задоволени со електрична енергија од капацитетите на ЕСМ

АД ЕСМ на 20.01.2023 година произведe 16.048 MWh електрична енергија, со што целосно со сопствена произведена енергија ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 13.274 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.774 MWh.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 20.01.2023 година.

 

 

 

Извор: Влада

Прочитајте