spot_img
spot_img

АМС: Церемонијата за претставување на грантистите во рамки на Superschools програмата

Самостојни органиСамостојни државни органиАМС: Церемонијата за претставување на грантистите во рамки на Superschools програмата

Најчитано

Се одржа церемонијата за претставување на грантистите од Република С. Македонија во рамки на Superschools програмата. 16 средни училишта од С. Македонија ќе имплементираат 32 училишни размени во Западен Балкан.

Програмата за училишни размени Superschools, која се спроведува од страна на RYCO и GIZ има за цел да ги изгради капацитетите на средните училиштата од Западен Балкан да соработуваат во регионот. Училиштата се поддржани во целиот процес на имплементацијата на нивните проекти и се градат капацитетите на вклучените професори и средни училишта за долгорочна интеркултурна соработка и долгорочно пренесување на интеркултурните компетенции.

 

 

 

 

Извор: Агенција за млади и спорт

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000