spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeВладаПроизведени 19.180 MWh електрична енергија, домаќинствата и дополнителните снабдувања се целосно задоволени...

Произведени 19.180 MWh електрична енергија, домаќинствата и дополнителните снабдувања се целосно задоволени со електрична енергија од капацитетите на ЕСМ

АД ЕСМ на 27.01.2023 година произведе 19.180 MWh електрична енергија, со што целосно со сопствена произведена енергија ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 11.915 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 7.265 MWh.

 

 

 

 

Извор: Влада

Прочитајте