spot_img

Сарај: Зголемување на реализацијата на буџетот за 2022 година

ОпштиниСарај: Зголемување на реализацијата на буџетот за 2022 година

Најчитано

Со посветеноста на Градоначалникот, администрацијата и советот на општината, од почетокот на мандатот, општина Сарај продолжува да бележи раст во реализацијата на буџетот.
 За 2022 година реализацијата на буџетот на Општина Сарај изнесува 115.000.000 денари или 80% од планираните сопствени приходи.
 Истотака за овој период и Општинското јавно претпријатие ги следеше трендовите со што бележи зголемување на реализацијата на приходите.
 Апелираме до граѓаните да продолжат да ги плаќаат општинските обврски бидејќи зголемувањето на наплатата на даноци и комуналните такси воопшто се клучниот инструмент за подобрување на квалитетот на услугите и отворa можности за реализација на капитални проекти финансирани со сопствени средства.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе