spot_img

Делчево: Градоначалникот Трајковски во посета на првороденото новороденче во 2023 година

ОпштиниДелчево: Градоначалникот Трајковски во посета на првороденото новороденче во 2023 година

Најчитано

Градоначалникот Горан Трајковски го посети семејството на првороденото новороденче во Делчево, малиот Ајаз кој е роден на 8 јануари во штипската болница. Ајаз е трето дете на семејството на  Сабина Зекировска и Роберт Мемедов, а е прв жител во Делчево за оваа 2023 г.

Семејството ќе добие парична награда во износ од 10.000 денари, која традиционално ја доделува градоначалникот на првороденото во новата година, а со цел да се помогне на семејство кое живее во социјален ризик, Трајковски му донира и пакет со хуманитарна помош.

Инаку, Општина Делчево дарува 10.000 денари на првороденото новороденче во годината чии родители живеат во Делчево. Исто така, како една од социјалните мерки која значи поддршка на родителите кои добиле новороденче, Општина Делчево исплаќа по 3 илјади денари еднократна парична помош. Минатата година по оваа основа се исплатени 230.000 денари.

Извор: Општина Делчево

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе