spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМОН: Стипендии за курсеви по германски јазик во Баварија за 2023 година

МОН: Стипендии за курсеви по германски јазик во Баварија за 2023 година

Амбасадата на  Република Северна Македонија во Берлин известува за можноста за добивање на стипендии за летни курсеви по германски јазик во Сојузната покраина Баварија, Сојузна Република Германија во 2023 година.

Стипендиите за летни курсеви по германски јазик  (BAYHOST) во 2023 година ги покриваат трошоците за учество на курсотсместувањето и исхраната.

Студенти и постдипломци од Средна, Источна и Југоисточна Европа можат да аплицираат за курс по германски јазик BAYHOST. Во моментот на аплицирање, апликантите треба да имаат завршено најмалку два цели семестри на својот високообразовен институт, соодветно да докажат и да имаат познавање на германски јазик на ниво Б1. Македонските апликанти мора да имаат државјанство на Република Северна Македонија

Апликантите треба да ги испратат сите документи преку Online –  Формулар  до BAYHOST најдоцна до 21 март 2023 година.

Дополнителни информации за курсевите и процесот на аплицирање се достапни на веб страната и фејсбук профилот на BAYHOST.

 

 

 

 

 

Извор: Министерство за образование и наука 

Прочитајте

Карпош: Салата ,,Партизан’’ со ново осветлување

0
Во рамки на реконструкцијата на спортскиот објект ,,Наум Наумовски Борче’’, познат како ,,Партизан’’, изминатиот период се поставуваше ново лед осветлување. Од целосниот простор, употребени...