spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМОН: Изменување на ПОВТОРЕН ЈАВЕН ПОВИК до наставниците во основните училишта за...

МОН: Изменување на ПОВТОРЕН ЈАВЕН ПОВИК до наставниците во основните училишта за доставување на барања за напредување во звање наставник-ментор

Врз основа на член 33 став (2) од Законот за наставниците и стручните соработници во основните и средните училишта („Службен весник на Република Северна Македонија” бр.161/19), Министерството за образование и наука објавува

Изменување на ПОВТОРЕН ЈАВЕН ПОВИК

до наставниците во основните училишта за доставување на барања за напредување во звање наставник-ментор

 

  1. Во Јавниот повик до наставниците во основните училишта кои можат за доставување барања за напредување во звање наставник-ментор, објавен на интернет страната на Министерството за образование и наука на ден 03.01.2023 година, во точката 2 во Табелата, потточката 23 се менува и гласи:

57. Виница ООУ „Никола Парапунов“

с.Драгобраште

  1  
    ООУ „Славчо Стојменски“   1  
    ООУ ,,Гоце Делчев“   1  
          3

 

 

 

Извор: Министерство за образование и наука 

Прочитајте

Бутел: По 40 години реконструкцијата на улицата “Натанаил Кучевишки”

0
Нема запирање кога се работи за доброто на граѓаните и за нивните потреби. Денес, започна реконструкцијата на улицата “Натанаил Кучевишки” со површина од 3000...