spot_img

МОН: Статусот на просветните работници континуирано се унапредува, од нивната мотивираност зависи квалитетот на наставата

МинистерстваМОН: Статусот на просветните работници континуирано се унапредува, од нивната мотивираност зависи...

Најчитано

Министерството за образование и наука во целост ги почитува и исполнува одредбите од колективните договори во основното и средното образование кои се склучени со СОНК како важен партнер во унапредување на квалитетот на воспитно – образовниот процес во државата.

Во таа насока, информираме дека по растот на платите на наставните во септември минатата година, со почетокот на оваа година следува ново зголемување. Континуираниот раст на личните примања покажува дека работиме во најдобар интерес на наставниците, а еден од главните приорите за нас е унапредувањето на нивната положба во општеството.

Просветните работници се најважната алка во воспитно–образовниот процес, а нивната мотивираност за работа се одразува на квалитетот на наставата. Затоа, продолжуваме да работиме на зголемување на нивните права и подобрување на условите за работа.

 

 

 

 

Извор: Министерство за образование и наука 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе