spot_img
spot_img

МОН: Резултати од објавениот конкурс за есеј на тема „Мојот јазик – мост помеѓу мене и тебе“

МинистерстваМОН: Резултати од објавениот конкурс за есеј на тема „Мојот јазик -...

Најчитано

По повод Меѓународниот ден на мајчиниот јазик

Денот на лингвистичката и културна разновидост и повеќејазичност

21 февруари

Министерството за образование и наука објавува

РЕЗУЛТАТИ ОД ОБЈАВЕНИОТ КОНКУРС ЗА ЕСЕЈ НА ТЕМА

„МОЈОТ ЈАЗИК- МОСТ ПОМЕЃУ МЕНЕ И ТЕБЕ“

 Наградени есеи на македонски наставен јазик

Прва награда:

Најдобар есеј на македонски наставен јазик

Одделение

 

Шифра на ученикот

 

Основно училиште
Осмо одделение

 

Загубениот писател

 

ООУ„Гоце Делчев“-Прилеп

 

Второ место:

 

Признание за освоено второ место за есеј на македонски наставен јазик

Одделение

 

Шифра на ученикот

 

Основно училиште

 

Седмо одделение

 

Hgi1908 ООУ„Дане Крапчев“- Гази Баба

 

            Трето место:

Признание за освоено трето место за есеј на македонски наставен јазик

Одделение

 

Шифра на ученикот

 

Основно училиште

 

Деветто одделение

 

  30 февруари

 

 

ООУ„Св.КлиментОхридски“ Македонски Брод

 

Наградени есеи на албански наставен јазик:

               Прва награда:

    

Најдобар есеј на албански наставен јазик

Одделение

 

Шифра на ученикот

 

Основно училиште

 

Седмо одделение

 

          EQMS10 ООУ „Хасан Приштина„ – Чаир

               Второ место:

 

Признание за освоено второ место за есеј на албански наставен јазик

Одделение

 

Шифра на ученикот

 

Основно училиште

 

Деветто одделение

 

               6541 ООУ „Гоце Делчев“ -Тетово

               Трето место:

 Признание за освоено трето место за есеј на албански наставен јазик

Одделение

 

Шифра на ученикот

 

Основно училиште

 

Деветто одделение

 

B10101 ООУ „Имри Елези“ -Чаир

  

 

 

  Наградени есеи на турски наставен јазик:

    

 

Прва награда:

 

Најдобар есеј на турски наставен јазик

Одделение

 

Шифра на ученикот

 

Основно училиште

 

Осмо одделение

 

РЕБАБЕ 3

 

ООУ „Тефејјуз“

 

Второ место:

 

Признание за освоено второ место за есеј на турски  наставен јазик

Одделение

 

Шифра на ученикот

 

Основно училиште
Седмо одделение

 

ruyasherif1503 ООУ „Тефејјуз“

 

 Трето место:

 

Признание за освоено трето место за есеј на турски наставен јазик

Одделение

 

Шифра на ученикот

 

Основно училиште

 

Деветто одделение

 

Günes

 

ООУ „Тефејјуз“

 

 

 

Наградени есеи на босански наставен јазик

 

 

Прва награда:

 

 Најдобар есеј на босански наставен јазик

Одделение

 

Шифра на ученикот

 

Основно училиште

 

Деветто  одделение

 

2209/dz ООУ„Алија Авдовиќ“, Студеничани

 

 

 

Второ место:

 

Признание за освоено второ место за есеј на босански наставен јазик

Одделение

 

Шифра на ученикот

 

Основно училиште

 

Осмо одделение

 

Sreca

 

ОУ„Дитуриа“

с.Љубин, Сарај

 

 

 

 

Забелешка: На српски наставен јазик не е пристигнат ниту еден есеј.

 

 

Наградени есеи на англиски јазик

 

Прва награда:

 

Најдобар есеј на англиски  јазик

Одделение

 

Шифра на ученикот Основно училиште

 

Осмо одделение

 

Candy

 

ООУ „Лазо Трповски“ Карпош

 

 

Второ место:

 

Признание за освоено второ место за есеј на англиски  јазик

 Одделение

 

Шифра на ученикот

 

Основно училиште

 

Шесто одделение Иртен10

 

ООУ„Рајко Жинзифов“ Кисела Вода

 

       Трето место:

       

Признание за освоено трето место за есеј на англиски јазик

Одделение

 

Шифра на ученикот

 

Основно училиште

 

Осмо одделение

 

mother12tongue12 ООУ„Лазо Трповски“ Карпош

 

 

 

 

Извор: Министерство за образование и наука 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000