spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМОН: Стипендии за студирање и професионално усовршување на високообразовните установи во Република...

МОН: Стипендии за студирање и професионално усовршување на високообразовните установи во Република Хрватска за 2023/2024

Министерството за образование и наука известува за можноста за добивање на стипендија за студирање и професионално усовршување на високообразовните установи во Република Хрватска за академската 2023/2024 година.

Подетални информации за критериумите и условите за остварување на правото на стипендија можат да се обезбедат на следните линкови:

https://ampeu.hr/files/Call_for_Applications_Croatia_2023_2024.pdf

https://en.ampeu.hr/open-calls/scholarships-of-the-republic-of-croatia-call-for-applications-for-the-academic-year-2023-2024

https://mzo.gov.hr/highlights/calls-417/scholarships-of-the-republic-of-croatia-call-for-applications-for-the-academic-year-2023-2024/5306

Крајниот рок за доставување на апликациите е 20 март 2023 година (хартиена верзија) во архивата на Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија, ул. „Св. Кирил и Методиј“ бр. 54, 1000 Скопје.

Покрај ова потребно е апликацијата со сите барани документи да се испрати на e-mail адресите: laura.cana@mon.gov.mk и aleksandar.tutnovski@mon.gov.mk

За дополнителни информации и прашања може да испратите меил на: bilaterala@ampeu.hr.

 

 

 

 

 

Извор: Министерство за образование и наука 

Прочитајте

МЗ: Министерот Таравари во посета на хируршките клиники – До петок...

0
Министерот за здравство, д-р Арбен Таравари денеска по извршеното примопредавање на функцијата веднаш излезе на терен и ги посети хируршките клиники во клиничкиот комплекс,...