spot_img
spot_img

Кисела Вода: Детските права во фокусот на средбата на градоначалникот Ѓорѓиевски со претставникот од УНИЦЕФ, Патриција Ди Џовани

ОпштиниКисела Вода: Детските права во фокусот на средбата на градоначалникот Ѓорѓиевски со...

Најчитано

Децата и детските права беа во фокусот на разговорот кој вчера го водеа градоначалникот Орце Ѓорѓиевски и претставникот од УНИЦЕФ, Патриција Ди Џовани.

 

На оваа плодна средба, беа договорени повеќе заеднички проекти кои ќе овозможат остварување на полниот потенцијал на најмладите, што претставува најголемата инвестиција и влог во нивна посигурна и попросперитетна иднина.

-На мое огромно задоволство, денес се сретнав со претставникот од УНИЦЕФ, Патриција Ди Џовани. Морам да истакнам дека ова беше исклучително плодна средба на која договоривме идни проекти од кои епилогот ќе се види многу наскоро, а најголем бенефит од сето тоа ќе имаат најмладите.

Среќен сум што УНИЦЕФ континуирано низ годините неуморно работи во насока на одбрана на детските права и остварување на потенцијалот на децата, за што од моја страна секогаш ќе наидат на поддршка и соработка. Грижата и влогот во нашите најмали жители, истовремено е и влог во иднината, изјави градоначалникот Ѓорѓиевски.

 

 

 

Извор: Општина Кисела Вода

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000