spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниГази Баба: Започна голема пролетна акција

Гази Баба: Започна голема пролетна акција

Во општина Гази Баба започна големата пролетна акција која ЈКП Гази Баба ќе ја спроведува во следниот период низ населените места во општина Гази Баба.

Ново возило – дигалка набавивме со средства од буџетот на општина Гази Баба во висина од околу 2.500.000 денари.

Со новото возило се овозможуваат услови за оддржување на уличното осветлување кое од неодамна е во надлежност на ЈКП Гази Баба, но и за кастрење на дрвата на јавните површини низ нашата општина.

Во рамки на пролетната акција која започна денес ќе се изврши чистење на јавните површини низ општината, кастрење на дрвата, како и засадување на нови садници и подигање на нови зелени површини.

Извор: Општина Гази Баба 

Прочитајте

Град Скопје: Соопштение

0
Ја известуваме пошироката јавност дека денес од објава на извесен организатор на SkopYard кој од 21 март без претходно добиена согласност најавувал дека на...