spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМЖСПП: Делегација на објаснувачки скрининг во Брисел

МЖСПП: Делегација на објаснувачки скрининг во Брисел

Делегација од Министерството за животна средина и просторно планирање, координирана од СЕП, заедно со претставници на Албанските одговорни институции учествува на објаснувачкиот скрининг во Брисел, во рамките на Поглавјето 27 – Животна средина и климатски промени од Кластерот 4.

Според агендата, се објаснуваше напредокот на законодавството на Европската Унија  по 2019 година кај областите: отпад, води, воздух и индустриски емисии, а објаснувачкиот скрининг продолжува и со претставување на европските регулативи во областите природа, климатска акција и цивилна заштита.MZSPP_skrining_EU_Brisel

Скринингот во Брисел, преку online учество,го следи поширок состав од македонска страна.

 

 

 

Извор: Министерство за животна средина и просторно планирање

Прочитајте

АПЈ: Започна обуката на преведувачи и лектори по албански јазик

0
Како и претходните години, така и оваа година започна обуката на административни службеници, кои работат како преведувачи и лектори на албански јазик во нивните...