spot_img

МОН: Повик за постдипломски истражувања

МинистерстваМОН: Повик за постдипломски истражувања

Најчитано

Историскиот архив на Европската унија (ХАЕУ) при Европскиот универзитетски институт (ЕУИ) во Фиренца неодамна го објави Повикот за аплицирање за програмата за грантови за истражување финансирана од Меѓународниот Вишеградски фонд (ИВФ).

Програмата за грантови за истражување на ИВФ поддржува постдипломски студенти во рана фаза од земјите на Вишеград, Западен Балкан и земјите од источно партнерство да спроведат истражување на ХАЕУ во Фиренца, со фокус на европската интеграција.

Шест истражувачки грантови од 5.000 евра ќе бидат достапни за 2023 година.

Детални информации за програмата , како и за условите и  процедурата за аплицирање се достапни тука.

Краен рок за аплицирање е 30 април 2023 година.

 

 

 

 

 

Извор: Министерство за образование и наука 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе