МП: Лога се сретна со претставници на РАИ-регионална антикорупциска иницијатива

МинистерстваМП: Лога се сретна со претставници на РАИ-регионална антикорупциска иницијатива

Најчитано

На средбата со шефот на Секретаријатот на РАИ, Десислава Готскова се разговараше за интензивирање на соработката, исполнетите обврски на Министерството за правда во РАИ, законската регулатива.
Министерот за правда Кренар Лога ги информираше претставниците на РАИ за тековните активности, процесот на дигитализација, интероперабилноста на правосудните институции, автоматската распределба на предметите.
РАИ ги истакна областите на кои работат, приоритетите во идниот период како што се заштитата на укажувачи, конфискацијата, финансиските истраги , корупција во областа на безбедноста.
Соработката со институционалните мрежи ќе продолжи и во наредниот период.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе