МИОА: Работна средба на Министерот Алиу со Бујаре Абази – директорка на А.Д. “Македонска Пошта” на Северна Македонија

МинистерстваМИОА: Работна средба на Министерот Алиу со Бујаре Абази - директорка на...

Најчитано

Во просториите на Министерството за информатичко општество и администрација, министерот Азир Алиу оствари работна средба со директорката на А.Д. “Македонска Пошта” на Северна Македонија – Бујаре Абази, заменик генералниот директор Ненад Јосевски, Елми Зендели Директор за поштенски операции и Дарко Матески – Служба за продажба и дистрибуција.

 

Од страна на МИОА беа присутни вработените кои оперираат со Центрите ,,Една точка за услуги” и од Националниот портал на е-услуги.

На средбата се разговараше за воспоставување соработка во однос на обезбедување и приближување на електронските услуги.

Воедно, се разговараше за користење на услугите и капацитетите на поштенската мрежа. На средбата се договорија да се формираат работни групи од двете институции со цел реализација и подобрување на услугите за доброто на граѓаните.

 

 

Извор: Министерство за информатичко општество и администрација 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе