spot_img
spot_img

МЗ: Заменик министерката Манолева на Форум на жени лидери од ЈИЕ

МинистерстваМЗ: Заменик министерката Манолева на Форум на жени лидери од ЈИЕ

Најчитано

Заменик министерката, д-р Маја Манолева присуствуваше на промоцијата на Форумот на жени лидери од Југоисточна Европа за добро владеење и антикорупција.

Форумот се формира на иницијатива на заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики на добро владеење, поддржан од UN WOMEN, RAI и UNODC, а целта е да се создаде регионална мрежа на жени лидери кои се стремат да го зајакнат лидерството на жените во општеството, преку професионален развој и меѓународно вмрежување за размена на најдобри практики, искуства и взаемна поддршка заради градење подобри општества за сите.

 

 

 

Извор: Министерство за здравство 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000