spot_img
spot_img

МОН: Шаќири – Ги интензивираме работите за новото училиште во Визбегово од септември да ги отвори вратите за учениците

МинистерстваМОН: Шаќири - Ги интензивираме работите за новото училиште во Визбегово од...

Најчитано

Министерот за образование и наука Јетон шаќири изврши увид во градежните активности на новиот училишен објект во населбата Визбегово, кој се гради со средства од буџетот на МОН и согласно предвиденото треба да биде завршен до почетокот на новата учебна година.

– Минатата година го означивме почетокот на градбата, а денеска сме тука да видиме како се одвиваат градежните работи. Од изведувачот добивме уверување дека објектот ќе биде завршен во предвидениот рок, по што ќе следува негово опремување со училишен инвентар и нагледни средства, изјави Шаќири.

 

 

Инвестирањето во образовната инфраструктура, потенцираше министерот, и натаму ќе биде еден од приоритетите на Министерството за образование и наука затоа што тоа е еден од условите за квалитетна настава и едукација на младите.