spot_img
spot_img

МОН: Стипендии во рамки на Словачката национална програма за мобилност

МинистерстваМОН: Стипендии во рамки на Словачката национална програма за мобилност

Најчитано

Амбасадата на Словачката Република во Скопје известува за повик за апликации за стипендии во рамки на Словачката национална програма за мобилност (Slovak National Scholarship Programme of the Slovak Republic for the Support of Mobility).

Повикот се однесува на студиски престој на странски студенти, студенти на докторски студии, универзитетски професори, истражувачи и уметници на словачките високо образовни институции и истражувачки организации, за академската 2023/2024 година летен семестар.

Деталните информации и услови за стипендиите се објавени на веб страницата www.stipendia.sk и www.scholarship.sk

Апликациите треба да бидат доставени електронски на веб страницата: www.scholarship.sk, најдоцна до  3април 2023 година,  до 16:00 ч. 

 

За дополнителни информации може да се обратите директно до:

Ms.Kristina Sallerova, e-mail: nsp-sk@saia.sk, Ms.Silvija Lipovska, e-mail: nsp-foreign2@saia.skи Ondrej Aradský, e-mail: ondrej.aradsky@saia.sk, администратори на програмата.

Информации на веб-страницата: https://www.saia.sk/en/main/news/news/study-and-research-scholarships.

 

 

 

 

 

Извор: Министерство за образование и наука 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000