МОН: Стипендии за летна школа по словачки јазик и култура

МинистерстваМОН: Стипендии за летна школа по словачки јазик и култура

Најчитано

Амбасадата на Република Словачка во Скопје известува за јавен повик за доделување на стипендии за учество на 59-та Летна школа по словачки јазик и култура, што ќе се одржи во периодот од 30 јули до 19 август 2023 година со физичко присуство на Филозофскиот факултет при Универзитетот “Коменски“ во Братислава (Faculty of Philosophy, Comenius University in Bratislava) и од 31 јули до 12 август 2023 година со онлине присуство.

Повеќе информации можат да се најдат на веб страницата:

https://slovak.minedu.sk/sk/

Апликациите можат да се поднесат најдоцна до 26 мај 2023 година, при што истите мора да имаат соодветен код обезбеден од страна на Амбасадата на Република Словачка во Скопје.

 

 

 

 

Извор: Министерство за образование и наука 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе