МП: Соопштение

МинистерстваМП: Соопштение

Најчитано

Ве информираме дека до Министерството за правда, до истекот на рокот (10.04.2023) се пристигнати следните предлози од парламентарните политички партии за членови во работната група за уставни измени:

 • Цветанка Иванова-СДСМ
 • Арбр Адеми-ДУИ
 • Ремзи Мехмеди-Алијанса на Албанците
 • Соња Мираковска-НСДП
 • Нано Ружин-ЛДП
 • Христа Најданов-ДОМ
 • Темелко Ристески-Партија на пензионери
 • Раметула Куќи-ДПА
 • Еран Куртиш-Партија за движење на Турците
 • Бејџан Илјас-Демократска партија на Турците
Пристигнати предлози од институции:
 • Александар Спасов-Кабинет на претседател на Република Северна Македонија
 • Драган Тилев-Секретаријат за европски прашања
 • Шпенд Садики-Министерство за надворешни работи
Експертите кои ќе бидат дел од работната група за подготовка на уставните измени ќе се соопштат до крајот на неделава.
Ве информираме дека ова работно тело е формирано од Министерството за правда кое е задолжено од Владата да ја подготви предлог иницијативата за потребата од уставни измени.Владата е предлагач на уставните измени. Откако ќе се подготват измените, предлогот ќе ги помине сите работни тела во рамките на Собранието.Паралелно ќе се одржуваат и стручни јавни расправи на кои експерти, партии, граѓански организации и други институции ќе може да ги кажат своите ставови.
Со почит,
Министерство за правда
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе