spot_img
spot_img

МЖСПП: Презентирана германска технологија за енергетска ефикасност и борба против аерозагадување

МинистерстваМЖСПП: Презентирана германска технологија за енергетска ефикасност и борба против аерозагадување

Најчитано

Mинистерката за животна средина и просторно плaнирање Kaja Шукова во својот кабинет одржа работен состанок со претставници на Германската компанија “GSS Smart Solutions Gmbh”. На состанокот се разговараше за можноста за идна соработка која би вклучила трансфер на know-how знаења и употреба на нови технологии кои би били имплементитрани на полето на остварување на енергетска ефикасност во нашата држава, и при решавање на предизвиците кои македонските градови ги имаат со загадувањето на амбиенталниот воздух.

Претставниците на германската компанија на состанокот ги презентираа можностите на нивните нови технологии и досегашните искуства кои тие ги имаат во овие области. Mинистерката Шукова, заблагодарувајќи се на интересот и презентацијата на новите технологии најави дека ќе биде направена детална анализа на функционалноста на презентираните технологии, по што ќе се донесе одлука за можната нивна примена и во нашата држава.

 

 

 

 

Извор: Министерство за животна средина и просторно планирање 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000