spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниШтип: Одбележана традицијата Чет’рсе

Штип: Одбележана традицијата Чет’рсе

Општина Штип одбележува 10 години од воведувањето на првото добро од Република Македонија на репрезентативната листа на светското нематеријално културно наследство наќ УНЕСКО – традицијата Чет’рсе.

Овој обичај се изведува во Штип години наназад за верскиот празник Св. Четириесет Маченици, на првиот ден од пролетта.

Прочитајте