spot_img
spot_img

Ѓорче Петров: Со забрзано темпо се релизира проектот за канализација во с.Орман

ОпштиниЃорче Петров: Со забрзано темпо се релизира проектот за канализација во с.Орман

Најчитано

Со одлична динамика се одвива процесот на поставување примарна и секундарна канализација во с.Орман.  Во моментов се работи на преминот под железничката пруга.

Должината на канализационата мрежа е приближно 3.000 метри. Според договорот за изработка со финансиска поддршка од Владата и ТАВ, проектот треба целосно да заврши до крајот на 2023 година.

Дополнително, планирана е и изведба на колектор, односно пречистителна станица во ова населено место како би можело канализацијата брзо да биде ставена во функција.

Проектот се изработува по нова метода (Pipe jacking) на импутирање на цевката, којашто ќе биде заштитена од дополнителни оштетувања, односно ќе биде заштитена и самата железничка пруга под која се работи.

Со завршување на овие инфраструктурни чекори, селото Орман дефинитивно се урбанизира и менува. Решаваме долгогодишни проблеми кои ги мачеа жителите на ова место и ќе продолжиме во насока на модерно, урбано и хумано Ѓорче.

 

 

 

Извор: Општина Ѓорче Петров

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000