spot_img
spot_img

Почеток на преговорите за членство на Северна Македонија во Европската Унија

ВладаПочеток на преговорите за членство на Северна Македонија во Европската Унија

Најчитано

На Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје, во рамките на проектот „Jean Monnet EUFutur“ државната секретарка во Секретаријатот за европски прашања, и заменичка на главниот преговарач на Република Северна Македонија со Европската унија Дрита Абдиу-Халили имаше презентација на отвореното регионално предавање на тема: „Почеток на преговорите за членство на Северна Македонија во Европската Унија“.

Добра можност пред студентите и академскиот кадар да се претстави напредокот на интегративниот пат на Северна Македонија, со посебен акцент на предизвиците и можностите на скрининг процесот, по отворањето на преговорите за членство на нашата земја во Европската Унија, потенцираше на нејзиното воведно обраќање државната секретарка Абдиу-Халили.

Меѓу другото државната секретарка Дрита Абдиу-Халили зборуваше и за улогата на студентите во процесот на интеграција во Европската унија (ЕУ) која е важна и значително влијае на нивната академска, професионална и социјална иднина.

 

Ова регионално предавање од далечина го следеа и студенти од универзитетите во Босна, Косово и Албанија.

 

 

 

Извор: Секретаријат за европски прашања 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000