spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМЗ: Работилница ,, Фетална Ехокардиографија” во Клиничката Болница Тетово за гинеколози и...

МЗ: Работилница ,, Фетална Ехокардиографија” во Клиничката Болница Тетово за гинеколози и акушери

Започна работилницата ,, Фетална Ехокардиографија” во Клиничката Болница Тетово за гинеколози и акушери од целата држава организирана од Министерство за Здравство во соработка со ,,Здружение на Лекари-Албанци на Република Северна Македонија”.

Работилницата ќе биде изведена од страна на експерти од оваа област, меѓу кои проф. Д-р Рамуш Бејичи, педијатар, субспецијалист кардиолог, проф. Орхан Узун консултант по педијатрија и фетална кардиологија, електрофизиолог при здравствен одбор на Универзитетот Кардиф и Вејл, Велика Британија и д-р Надежда Џелепова, консултант по педијатриска и фетална кардиологија “Детска болница Манчестер”.

Со овие активности министерството се залага за јакнење на здравствените капацитети преку континуирана медицинска едукација на здравствените работници за усовршување на нивото на нудење на здравствени услуги.

 

 

 

Извор: Министерство за здравство 

Прочитајте

Градоначалник Манчев: Од 2021 година си поставив за цел да го...

0
1. Какви реформи се случуваат во општинската администрација во Босилово? Реформите во делот на администрацијата се случуваат со законски измени или дополнувања на законите на предлог на Владата...