spot_img
spot_img

Радовиш: Состанок со Марзена преставник од SOCIEUX

ОпштиниРадовиш: Состанок со Марзена преставник од SOCIEUX

Најчитано

Општина Радовиш започна соработка со SOCIEUX+ кој механизам за техничка соработка основан и кофинансиран од Европската Унија од Генералниот директорат за меѓународни партнерства на Европската комисија (DG INTPA), Генералниот директорат за соседство и преговори за проширување (DG NEAR) и владите на Белгија, Франција и Шпанија.

 

Механизмот се имплементира со партнерските организации: Агенција за експертска поддршка “Expertise France”, Белгиска агенција за меѓународна соработка за социјална заштита “Belincosoc”, Белгиската агенција за развој “Enabel” и Меѓународната и американската фондација за администрација и јавни политики (FIIAP).

 

SOCIEUX+ мобилизира европски експерти за краткорочни активности за техничка соработка со нивните колеги надвор од ЕУ, обезбедува eкспертиза за социјалниот сектор во областите социјална заштита, труд, вработување и ги поддржува земјите во борбата против сиромаштијата, социјалната исклученост, ранливоста и нееднаквоста.

Во таа насока во просториите на општина Радовиш – Сала на Совет на општината се одржа заеднички состaнок со г-ѓа Бреза Марзена претставник од SOCIEUX+.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе