Радовиш: Целосно се вклучуваме во проектот „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД“

ОпштиниРадовиш: Целосно се вклучуваме во проектот „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД“

Најчитано

12.05.2023 год. – Петок, ќе биде денот „Д“ за чист Радовиш.

Како дел од Проектот „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД“, општина Радовиш во соработка со општинските јавни претпријатија, јавните установи и институции, невладини организации и приватните компании ќе спроведе масовна акција за чистење на дивите депонии, речните корита, парковите и останатите зелени површини во градот и населените места.

Во соработка со организаторот МЕН ЕНД МАУНТЕН ДОО, досега беше спроведена урбана акција за сеење на дрва во градот и населените места, а главната акција ќе биде спроведена во деновите 12.05.2023 год. – Петок и 13.05.2023 год. Сабота.

Повеќе информации ќе следуваат во текот на наредните недели.

 

 

Извор: Општина Радовиш

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе