spot_img
spot_img

МП: Министерот Лога лично го достави до Државниот Универзитет во Тетово, Решението за регистрирање на правната клиника

МинистерстваМП: Министерот Лога лично го достави до Државниот Универзитет во Тетово, Решението...

Најчитано

Министерот за правда, Кренар Лога, лично го достави до Државниот Универзитет во Тетово, Решението за регистрирање на правната клиника во регистарот на Министерството за правда. Решението се предаде во присуство на  ректорот на Универзитетот во Тетово, проф. Др. Куштрим Ахмети, претседателот на Сенатот, проф. Др. Вулнет Амети, деканот на Правниот факултет, проф. Др. Јусуф Зејнели, проректорот за финансии, проф. Др. Фатон Шабани и генералниот секретар на УТ, Адем Беадини.

Раководството на Универзитетот во Тетово го почести министерот Лога со многу драгоцен подарок, со фотографијата на основачот и прв ректор на УТ, Д-р. Фадил Сулејмани, за коешто министерот изјави дека отсега ќе заземе значајно место во неговиот кабинет.
Пред раководителите на УТ, деканатот и професорите на Правниот факултет,министерот Лога  уште еднаш ја изрази подготвеноста за соработка, како и за вклучување на професорите во сите работни групи за составување на закони.
Министерот за правда Кренар Лога рече дека се додека тој раководи  со овој ресор, Министерството за правда секогаш ќе има отворена врата за професорите и студентите од правните науки на Универзитетот во Тетово.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе