spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМЖСПП: Отворено за поддршка на општините во надминување на предизвиците во управувањето...

МЖСПП: Отворено за поддршка на општините во надминување на предизвиците во управувањето со отпадот

При денешната средба на министерката за животна средина просторно планирање Каја Шукова со градоначалникот на Гостивар Арбен Таравари се разговараше на повеќе теми меѓу кои и за предизвиците со кои се соочува општината во заштитата на животната средина. Акцентот беше на функционирањето на Регионалниот систем за управување со отпад во Полог.

Беа разгледани можности, како Министерството да и помогне на општината во надминувањето на конкретните проблеми што го попречуваат одржливото управување со отпад и функционирањето на системот.

Прочитајте