spot_img
spot_img

Илинден: ООУ ,,Гоце Делчев” дел од првата Вело турнеја

ОпштиниИлинден: ООУ ,,Гоце Делчев” дел од првата Вело турнеја

Најчитано

ООУ ,,Гоце Делчев” од општина Илинден е дел од првата Вело турнеја на пролетната Вело офанзива ,,Пролет 2023” во рамки на програмата Вело училишта, организирана од страна на Здружението на граѓани Еко Логик, кое има за цел да го промовира велосипедизмот како безбеден, здрав и алтернативен начин на превоз на учениците.

Во рамките на Вело турнејата на спортските терени на ООУ ,,Гоце Делчев” учениците од прво до петто одделение, беа вклучени во разни активностите за безбедно возење велосипеди, како и да ги покажат своите вештини, да се забавуваат и едуцираат преку повеќе игри. Посетени се оние училишта кои организирале најмногу Вело работилници во текот на годината.

Како дел од Вело турнејата ќе се одржат и обуки за просветните работници на темите за велосипедизам, одржливост и безбедност, како и градење на капацитетите кај просветните работници. По обуките ќе бидат доделени сертификати за успешно совладана Вело програма. Вело активностите се реализираат во рамки на потпишаниот меморандум за соработка помеѓу Општина Илинден и Здружението на граѓани Еко Логик.

 

 

 

Извор: Општина Илинден 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе