МЗ: ЗМ Манолева на национална конференција, на тема „Младите и фармацевтите – заедно за достапна контрацепција“

МинистерстваМЗ: ЗМ Манолева на национална конференција, на тема „Младите и фармацевтите –...

Најчитано

Заменик министерката, д-р Маја Манолева ја отвори националната конференција, на тема „Младите и фармацевтите – заедно за достапна контрацепција“.

-Континуирано работиме на унапредување на пристапот до гинеколошка здравствена заштита. Нашата заложба е да ги препознаеме компетенциите на матичните лекари–специјалисти по семејна медицина коишто вклучуваат и грижа за сексуалното и репродуктивното здравје како што се услуги за семејно планирање, контрацепција и сексуално преносливи инфекции, истакна д-р Манолева во своето обраќање.

Фармацевтите се важна алка во унапредување на информираноста на младите во однос на користење контрацепција и грижа за сексуалното и репродуктивно здравје.

 

 

Извор: Министерство за здравство 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе