spot_img
spot_img

АХВ: Двојазичноста наскоро ќе биде застапена во сите документи и на сите нивоа на Агенцијата за храна и ветеринарство

Самостојни органиСамостојни државни органиАХВ: Двојазичноста наскоро ќе биде застапена во сите документи и на сите...

Најчитано

На средбата што ја имаа заменик-директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство, Денис Алити, и директорот на Агенцијата за примена на јазикот, Ардијан Муслиу, а на која присуствуваа и државните советници на АПЈ, Неби Билали и Рената Баланца-Асани, се договори АПЈ да ја преземе одговорноста за превод од македонски на албански јазик на целата документација на горенаведената агенција.

Алити нагласи: „Сакаме албанскиот јазик да се користи на сите нивоа на Агенцијата за храна и ветеринарство, вклучувајќи ги и подрачните единици, со посебен акцент на сертификатите“.

Иако обемот на работа на АПЈ е голем, директорот вети дека преведувачите и лекторите интензивно ќе работат на исполнување на барањето на Агенцијата за храна и ветеринарство, во најкус можен рок.

 

 

 

Извор: Агенција за примена на Јазикот што го зборуваат најмалку 20 % од граѓаните 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе