spot_img
spot_img

АПЈ: Во просториите на Управата за водење на матични книги се одржа работна средба со тимот на Агенцијата за примена на јазикот, предводен од нејзиниот директор Муслиу

Самостојни органиСамостојни државни органиАПЈ: Во просториите на Управата за водење на матични книги се одржа...

Најчитано

Од нивна страна добивме безрезервна поддршка од технички аспект за имплементација на албанскиот јазик во нашата институција.

Ги информиравме дека во рамките на нашите можности, ресурсите со коишто располагаме како управа, имаме голем напредок во насока на спроведување на двојазичноста, но овој процес мора да продолжи до највисоко професионално ниво.

Се договоривме за во иднина сè што имаме за уредување, превод на конкретни термини и слично да ги испраќаме до Агенцијата во електронска форма, во интерес на ефикасноста и ефективноста.

Им се заблагодаривме за поддршката што ни ја даваат и ги уверивме дека Управата како инситуција и сите вработени во неа ќе дадеме сè од себе за спроведување на двојазичноста во институцијата.

 

 

 

 

Извор: Агенција за примена на Јазикот што го зборуваат најмалку 20 % од граѓаните 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе