spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниЦентар: Герасимовски - Кога стапувате на функција не ги делите луѓето по...

Центар: Герасимовски – Кога стапувате на функција не ги делите луѓето по партиски или било кои други основи

Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, зеде учество во панел дискусијата „10 години потоа, кога бевме помлади“, во рамки на Академијата за јавни политики, дел проектот за Поддршка на изборните реформи во Северна Македонија, поддржан од Владата на Швајцарија, а имплементиран од Меѓународната фондација за изборни системи.

На панел дискусијата заедно со градоначалникот на Општина Арачиново, Ридван Ибраими, Герасимовски и учесниците дискутираа и за работата во Општина Центар, работата на Советот, за тоа како функционираат советничките групи и општо, за локалната политика во државава.

„Нашите помлади колеги ќе научат дека кога ќе стапите на функција, не ги делите луѓето по партиски или по било кои други основи. Кога стапувате на позиција, ваша обврска е да си ја завршите работата најдобро што знаете и умеете и на крајот, да обезбедите резултати од кои корист ќе имаат сите граѓани“, изјави Герасимовски на панел дискусијата.

Герасимовски и Ибраими во своите излагања ги презентираа проблемите и предизвиците со кои се соочуваат самите тие во нивните секојдневни работи и потоа одговараа на прашањата поставени од учесниците на Академијата за јавни политики.

 

 

 

Извор: Општина Центар 

Прочитајте

Бутел: По 40 години реконструкцијата на улицата “Натанаил Кучевишки”

0
Нема запирање кога се работи за доброто на граѓаните и за нивните потреби. Денес, започна реконструкцијата на улицата “Натанаил Кучевишки” со површина од 3000...