spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeЈавен секторЈСП: Приватните превозници од утре се приклучаат во Јавниот превоз

ЈСП: Приватните превозници од утре се приклучаат во Јавниот превоз

Почитувани корисници на јавниот превоз,

Ве информираме дека денеска, в.д. директорот на ЈСП Скопје, Крсте Петревски, го потпиша договорот со приватните превозници, а веќе од утре 105 автобуси ќе сообраќаат на скопските улици.

Приватните превозници ќе ги опслужуваат линиите: 23, 45, 61, 63, 73, 9, 11, 11A, 12, 47A, 55, 19, 20, 22, 52, 54, со 105 модерни автобуси кои ги исполнуваат еколошките стандарди согласно јавниот повик.

Со новиот начин на работа и стандардизацијата во јавниот превоз, граѓаните ќе добиваат квалитетна и навремена услуга, а буџетите на Град Скопје и ЈСП Скопје ќе бидат заштитени од злоупотребите и самоволието кое во минатото било пракса.

 

 

 

Извор: ЈСП Скопје 

Прочитајте