spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниИлинден: Денови за спорт на младите

Илинден: Денови за спорт на младите

Во општина Илинден на 12.06.2023 (понеделник) и 13.06.2023 (вторник), на спортските терени во општина Илинден, ќе се одржи  спортската манифестација ,,Денови за спорт на младите во општина Илинден”, на кои ќе се натпреваруваат учениците од основните училишта во Илинден, како и учениците од средното општинско стручно училиште ,,Илинден”.

Според програмата ќе се одиграат финални општински натпревари на основните училишта во футсал, ракомет и одбојка во машка и женска категорија, турнир во баскет за ученици од СОСУ ,,Илинден”, елементарни штафетни игри за ученици од одделенска настава.

ДЕНОВИ ЗА СПОРТ НА МЛАДИТЕ ВО ОПШТИНА ИЛИНДЕН

Програма

 Училишта- Учесници

1.ООУ Гоце Делчев н.Илинден

2.ООУ Ристо Крлен.м Кадино

3.ООУ Браќа Миладиновци н.м Миладиновци

4.СОСУ  Илинден н.м Марино

12.06.2023 година (понеделник)

  1. Футсал машки   ООУ Браќа Миладиновци – ООУ Гоце Делчев 6 и 7 одд.  9 часот;
  2. Футсал женски  ООУ Браќа Миладиновци –  ООУ Ристо Крле 6 и 7 одд.  9:45 часот;
  3. Одбојка машки    ООУ Браќа Миладиновци – ООУ Ристо Крлеи 9 одд. 10: 45 часот;
  4. Одбојка женски   ООУ Браќа Миладиновци –  ООУ Гоце Делчев 8 и 9 одд.  11:45 часот;

 Локација : ООУ Ристо Крлево Кадино.

13.06.2023 година (вторник)

  1. Ракомет женски ООУ Гоце Делчев – ООУ Ристо Крле8 и 9 одд.  10:30 часот;
  2. Ракомет машки ООУ Гоце Делчев – ООУ Ристо Крле 8 и 9 одд.  11:15 часот;

Локација : Спортска сала Гоце Делчев во Илинден.

  • Кошарка-машки СОСУ ИЛИНДЕН 6 екипи систем на елиминации;

– 40 учесници;

-18:30 часот;

  • Елеменарни штафетни игри  за ученици од 2 и 3 ; 4 и 5 одд ;

-По една екипа од 15 учесници во две категории од  сите основни  училишта во дв;

-100 учесници;

-19 часот;

Локација : Спортски комплекс Бранители –  отворено игралиште за баскет, фудбалски терен во Марино.

 

 

 

Извор: Општина Илинден

Прочитајте

Бутел: По 40 години реконструкцијата на улицата “Натанаил Кучевишки”

0
Нема запирање кога се работи за доброто на граѓаните и за нивните потреби. Денес, започна реконструкцијата на улицата “Натанаил Кучевишки” со површина од 3000...