spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниБитола: Афалтирање на паркинг просторот кај улиците Цане Василев и Кочани

Битола: Афалтирање на паркинг просторот кај улиците Цане Василев и Кочани

Проектот за „Изградба на паркинг простор и канализација за одводнување со пристап од улиците Цане Василев и Кочани“, влегува во завршна фаза.

Започна асфалтирањето на просторот, а увид во активностите изврши градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски, заедно со стручните служби од општината.

Проектот се реализира на површина од 800 метри квадратни, со што до неодамна запуштениот простор, на кој се наоѓаа диви гаражи и депонии, сега добива нов лик, со нови 34 паркинг места за автомобили.

Вкупната инвестиција на општина Битола, за овој проект изнесува 4.022.360 денари.

 

 

 

 

Извор: Општина Битола 

Прочитајте

МЖСПП: Оглас за ангажирање експерти за изработка на Национален имплементационен план...

0
Прочитајте и дознајте: 👀👇 Оглас за ангажирање експерти за изработка на Национален имплементационен план за Минамата конвенција за жива Извор: Министерство за животна средина и просторно...