spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМОН: Соопштение за корисници на ученички стипендии

МОН: Соопштение за корисници на ученички стипендии

Се известуваат сите корисници на правото на ученичка стипендија остварено во некоја од изминатите учебни години, а кои ги исполнуваат договорните услови за продолжување на истото, дека рокот за достава на документите до Министерството за образование и наука почнува од 01.09.2023 и трае до 30.09.2023 година.

Корисникот на стипендија треба да достави Потврда за редовен ученик за учебната 2023/2024 година и последното свидителство.

Документите се доставуваат електронски со прикачување на соодветната документација на  http://e-uslugi.mon.gov.mk.

За било каква информација или прашање обратете се на електронската пошта ucenicki.stipendii@mon.gov.mk.

 

 

 

 

Извор: Министерство за образование и наука 

Прочитајте