spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниГази Баба: Објектот Сонце на градинката „25 Мај“ во Ченто добива нов...

Гази Баба: Објектот Сонце на градинката „25 Мај“ во Ченто добива нов урбан лик

Градоначалникот Бобан Стефковски направи увид во градежните работи за целосна реконструкција на дворот од објектот Сонце на градинката “25 Мај” во Ченто.
Во рамките на градежните работи:
Ќе се изврши комплетно уредување на дворот со павер елементи, ќе се изврши реконструкција на терасите од објектот, ќе се постави нова ограда, ќе се постават нови влезни врати на објектот, хортикултно ќе се уреди целиот простор.
Инвестиција во овој проект изнесува околу 7.500.000 денари, а со реализација на овој проект, објектот Сонце ќе добие нов урбан лик.
Како локална самоуправа покрај инвестициите во општинските основни училишта, реализираме проекти и во детските градинки.
Реализацијата на проекти во детските градинки на нашата територија ќе продолжи и во следниот период.

 

 

Извор: Општина Гази Баба

Прочитајте

Карпош: Салата ,,Партизан’’ со ново осветлување

0
Во рамки на реконструкцијата на спортскиот објект ,,Наум Наумовски Борче’’, познат како ,,Партизан’’, изминатиот период се поставуваше ново лед осветлување. Од целосниот простор, употребени...