spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМИОА: Повик за пријавување на Балкатон 4.0 за најдобра дигитална идеа

МИОА: Повик за пријавување на Балкатон 4.0 за најдобра дигитална идеа

Почитувани,

Сакаме да ве информираме дека Советот за регионална соработка (Regional Cooperation Council) го започнува четвртото издание на регионалните натпревари – Балкатон, трговска марка за онлајн натпревари во интернет за најдобри дигитални идеи и реализации за Западен Балкан.

 

 

Во Ballkaton 4.0, ние сме фокусирани на следните области: (1) Безбеден туризам, (2) Зелена економија и (3) Претприемништво.

Групата што ќе влезе во потесниот круг ќе има можност да присуствува на дводневна менторска програма предводена од квалификувани и искусни експерти, каде што ќе можат да ги имплементираат своите идеи во регионот на Западен Балкан, а исто така да освојат една од шесте награди од 60.000 евра. Исто така, ќе ги наградиме шесте најдобри идеи – од кои две со по 10.000 евра.

 

Процесот на регистрација ќе биде отворен до 13 септември 2023 година.

 

Натпреварите ќе бидат поврзани со најважниот дигитален настан во регионот на Западен Балкан – Дигиталниот самит, а финалните натпревари ќе се одржат на 3 октомври 2023 година.

 

За повеќе информации за регистрацијата и барањата, ве молиме кликнете следниот линк:  https://rcc.int/balkathon.

 

Ве охрабруваме да ја споделите оваа објава со сите релевантни институции/организации (универзитети, невладини организации, итн.)

 

 

 

 

 

Извор: Министерство за информатичко општество и администрација 

Прочитајте

МОН: Конкурс за стипендии за студиски престој во земјите членки на...

0
Централноевропска програма за размена во областа на  универзитетските студии    (CEEPUS-Central European  Exchange Program for University Studies)  објавува: КОНКУРС за стипендии за студиски престој во земјите членки...