Град Скопје: Завршено со реконструкција на улицата Славејко Арсов

ОпштиниГрад Скопје: Завршено со реконструкција на улицата Славејко Арсов

Најчитано

Градот Скопје ги заврши градежните работи за реконструкција на улица „Славејко Арсов“ во општина Центар, со што се исполнува уште едно ветување за реализација на проект од програмата За модерно Скопје. Реконструкцијата на оваа улица која беше во катастрофална состојба е повеќедецениско барање од страна на граѓаните.
Целосната реконструкција на коловозот на улицата „Славејко Арсов“ и нејзините краци беше изведена на барање на жителите со цел зголемување на безбедноста и сигурноста во сообраќајот во овој дел од градот. Градежните работи на површина од 4.700 метри квадратни и должина од 1.000 метри, ги изведе јавното претпријатие “Улици и патишта Скопје”.
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе