АМС: Врачена државната награда „8 Септември“

Самостојни органиСамостојни државни органиАМС: Врачена државната награда „8 Септември“

Најчитано

Во македонското Собрание, беше врачена државната награда „8 Септември“ за највисоко признание за животно дело како и признанија за спортисти, тренери, селектори, тренерии и спортски работници за остварувања во областа на спортот за 2023 година.
Наградата за животно дело, годинава е врачена на Дејан Богданов!
Богданов има исклучителен придонес во развојот на спортот, како и за афирмација и промоција на Република Северна Македонија, надвор од границите!
Елизабета Божиновска Вучкова, Назми Али, Златко Калински, Санде Коцев, ги добија наградите со кои се оддава признание на спортисти, тренери, селектори и тренери и спортски работници за остварувања во областа на спортот!
Агенцијата за млади и спорт им честита на добитниците и воедно им благодариме за придонесот и афирмацијата на македонскиот спорт!
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе