МТВ: Објавен јавниот повик за распределба на 62 станови во социјалната зграда во Неготино

МинистерстваМТВ: Објавен јавниот повик за распределба на 62 станови во социјалната зграда...

Најчитано

Министерството за транспорт и врски денеска го објави јавниот оглас за распределба на 62 станови во социјалната зграда во Неготино.

Јавниот повик трае 30дена и на него може да аплицираат шесткатегории на граѓани согласно Одлуката за распределба на социјални становии тоа:

  • деца без родители кои до својата 18-та година биле згрижени во институции за деца без родители,
  • корисници на право на гарантирана минимална помош,
  • лица погодени од елементарни – природни непогоди,
  • лица со попреченост и семејства со лица со попреченост,
  • лица припадници на Ромската заедница- социјално загрозени согласно Стратегијата за Ромите
  • самохрани родители со малолетни деца.

Барање за добивање на социјален стан за користење под закуп може да поднесе лицедржавјанин на Република Северна Македонија, да есо постојано место на живеење во општината каде е изграден социјалниот стан и лицето да не поседува стан во лична сопственост, на брачниот другар и на полнолетните членови на неговото заедничко домаќинство на територијата на Република Северна Македонија.

Социјалните станови ќе се распределуваат согласно Методологијата за бодирање на кандидати за добивање на социјален стан под закуп составен дел на Одлуката за распределба на социјални станови, како и условите за нивно користење изградени по Програмата за изградба, продажба и одржување на станбениот простор во сопственост на Република Северна Македонија.

Сите заинтересирани лица ќе можат да аплицираат во Центарот за социјални работи во Неготино, а условите и критериумите можат да се најдат на веб страната на Mинистерството за транспорт и врски http://mtc.gov.mk/vesti/Oglas-za-raspredelba-na-sotsijalni-stanovi—Negotino, како и во Центарот за социјални работи во Неготино.

 

 

 

 

Извор: Влада

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе