АМС: Соопштение

Најчитано

Почитувани заинтересирани млади ентузиасти на уметноста и љубители на  пишаниот збор, Ве потсетуваме дека Агенцијата за млади и спорт  на 03.10.2023 година објави конкурси за ,, Млади уметници ‘‘ и ,, Млади поети ‘‘  каде сите млади на возраст од 15- 29 години можат да учестувават на истите.

Конкурсите траат до 03 Ноември 2023 година.

Ги охрабруваме сите млади заинтересирани да учестуваат  со цел да го изразат својот талент со своите дела и да освојат некоја награда.

Во прилог се линкови од објавените конкурси каде ќе можете подетално да се информирате :

 

Млади уметници:

https://ams.gov.mk/public-call/konkurs-za-mladi-umetniczi-2

https://ams.gov.mk/sq/public-call/konkurs-za-mladi-umetniczi-2

Млади поети:

https://ams.gov.mk/public-call/konkurs-za-mladi-poeti-3

https://ams.gov.mk/sq/public-call/konkurs-za-mladi-poeti-3

 

 

Со почит,

Агенција за млади и спорт, сектор млади

 

 

 

 

 

Извор: Агенција за млади и спорт

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе