МОН: Инфо ден за програмата COST – European Cooperation in Science and Technology

МинистерстваМОН: Инфо ден за програмата COST - European Cooperation in Science and...

Најчитано

Министерството за образование и наука ве известува, дека на ден 14.11.2023 година од 11:00 до 13:00 часот на Факултетот за земјоделски науки и храна – Скопје ќе се одржи инфо-ден за програмата COST –  European Cooperation in Science and Technology.

Сите заинтересирани можат да го регистрираат своето учество преку следниов линк:  https://forms.gle/a5XEGLQi1KmJX8YP6

Agenda

Time Content Speaker
11:00-11:05 Welcome Prof. Vjeksoslav Tanaskovic PhD – Deand of the FASF

Prof. Zoran T. Popovski PhD – COST CSO representative of MK

11:05-11:20 Introduction to COST

·        What is COST?

·        How to participate in a COST Action?

Mr. Ronald de Bruin –       COST Director
11:20-11:50 What is the experience of participants? – Prof. Elena Velickova – Science Communication Coordinator in CA18101

– Prof. Dusica Santa – Head of the subgroup in WG of CA

11:50-12:00 Coffee and tea
12:00-12:30 ·        How to submit an action proposal application COST data and impact advisor
12:30-12:35 National nomination Mr. Aleksandar Tutnovski – COST National Coordinator in MK
12:35-13:00 Q&A session Panel

Доколку сакате да добиете подетални информациии за програмата COST –  European Cooperation in Science and Technology, контактирајте го Националниот координатор за COST во Република Северна Македонија:

Александар Тутновски

Е-маил: tutnovski.aleksandar@mon.gov.mk

Тел: 076 485 053

 

 

 

Извор: Министерство за образование и наука 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе